Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 14-06-2017 23:03:51
Geldzaken & Recht

Mag een verhuurder geld rekenen voor gebruik wasmachine?

Of dat mag? wat dacht u dan: u gebruikt de machines van de verhuurder. die slijten ook. u gebruikt zijn stroom en water én hij betaalt eventuele reparaties. u kunt wasmachine en droger dan wel een eerste levensbehoefte vinden, maar dat is het niet. schone kleren wel, maar dat kunt u ook op een andere manier bereiken.
de verhuurder wil u ter wille zijn en biedt u een betaalbaar alternatief voor de veel duurdere wasserette of de ouderwetse handwas. de prijzen lijken mij wel aan de hoge kant. een bijdrage voor kosten, afschrijving en reparatie is reeel, maar winst maken hoeft niet. misschien kunt u daarover in gesprek en tot een compromis komen. de websites van het nibud en milieucentraal rekenen u de kosten voor.
en overweeg een wasrek ipv de droger. dat heeft u er zo uit, is beter voor het milieu én uw wasgoed slijt minder snel. 
de huurcommissie houdt zich hier niet mee bezig. de naam zegt het al: die gaat over huren die onder de huurwet vallen,  niet over allerlei extra's die de verhuurder u kan maar niet hoeft aan te bieden, en die u als huurder kan maar niet hoeft af te nemen.