Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 15-06-2017 00:16:00
Geldzaken & Recht

Gedeeld dakterras

Nergens staat dat getekend is voor het gebruik als dakterras. het zou niet het eerste studentenhuis zijn waar het gebruik van het dak als terras is ontsproten aan het brein van de bewoners. bovendien is de kans groot dat het luik nooit als vluchtroute is bedoeld, maar als mogelijkheid om op het dak werkzaamheden te kunnen verrichten. in vroegere dagen was men niet zo bezig met preventie en brandveiligheid. is dat het geval en heeft de verhuurder niet expliciet in de contracten of impliciet dooor gedrag/ gedogen toestemming gegeven het dak te gebruiken, dan heeft u geen poot om op te staan, sterker nog: bij wel betreden van het dak lopen de huurders het risico door de verhuurder aansprakelijk gesteld te worden door schade aan het dak en door individuele huurders voor vervolgschade als gevolg van bijvoorbeeld lekkage.
als  de verhuurder gebruik als vluchtroute/ dakterras heeft toegestaan dan moet dat in alle contracten staan en in dat van de de huurder van de betreffende kamer dat hij u toegang moet verlenen ongeacht of hij er is of niet. is dat niet het geval dan is de verhuurder verantwoordelijk voor toegang vanuit een voor alle bewoners toegankelijke ruimte. genoeg voer lijkt me voor een goed gesprek met uw huisbaas. misschien een idee hem uit te nodigen voor een zomers biertje op het dak(terras)! succes.