Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 15-06-2017 08:55:41
Geldzaken & Recht

Gedeeld dakterras

Dat dakterras is bovenop de keuken of de aanbouw? 
en via een deur in de kamer van je medehuurder kun je op het tarras komen,
nu wil je dat deze huurder permanent zijn kamerdeur openhoudt, zodat jij, wanneer je daar behoefte aan hebt, door zijn kamer naar het terras kunt. deze bewoner heeft geen enkel recht op privacy volgens jou. er zit een slot op de deur, maar eigenlijk hoort die daar niet op te zitten.
mag je  van dat dakterras gebruik maken om daar stoeltjes neer te zetten? staat dat ook in je huurcontract?
meestal mag je niet op eendakterras zitten zonnen ivm privacy van de buren.
dit kan anders zijn als er een privacyscherm om het terras zit.
ook vragen aan de verhuurder als je gebruik wilt maken van het terras.
en als het op een of andere manier toch toegestaan is door zijn kamer naar het terras te gaan, dan is het toch redelijk even te vragen aan die huurder of het kan?
je hebt ook recht gebruik te maken van de wc. dan mag je toch ook de deur op slot doen? en het argument van de vluchtroute, is een smoesje om je gelijk te krijgen. je hebt toch wel een raam in je kamer waardoor je naar buiten kunt? zo niet, dan is het huis misschien niet eens geschikt voor kamerverhuur.