Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 15-06-2017 15:40:12
Computers & Telefonie

Nieuwe hp werkt niet

Juridisch zit het zo, u mag van een reparatie niet te veel last hebben en het mag niet te lang duren.
in de wet staat het zo

art 7:21 lid 3


de verkoper is verplicht om, mede gelet op de aard van de zaak en op het bijzondere gebruik van de zaak dat bij de overeenkomst is voorzien, binnen een redelijke termijn en zonder ernstige overlast voor de koper, zijn in lid 1 bedoelde verplichtingen na te komen.


lid 1 is vervanging of herstel. de termijn gaat lopen vanaf het moment dat het gebrek wordt geconstateerd en bij de verkoper wordt aangemeld. nu krijg ik uit uw verhaal het idee dat het laatste mankement weer een nieuw gebrek is. als het steeds dezelfde klacht zou zijn, dan zou dit nu echt te lang duren en mag u de overeenkomst ontbinden. maar omdat dit een nieuw gebrek is mag mm er weer mee aan de slag. (veelal, als je eenmaal een slecht product hebt, vertoont het steeds weer andere kuren is mijn ervaring, het bekende maandagmorgenproduct).

helaas door al die gebreken kunt u constant uw laptop niet gebruiken. ik snap dat u ervan af wilt (dat zou ik ook hebben). wat ik u aanraad is een klacht op zowel klachtenkompas.nl als klacht.nl te zetten. als u de laptop in een mm winkel heeft gekocht, zet er dan bij in welke winkel u dat heeft gedaan. doorgaans krijg je veel meer voor elkaar als je de publieke ruimte opzoekt. ook facebook en twitter wil nog wel eens helpen. probeer op al die terreinen, blijf flink zeuren en noem steeds weer de klachten en dat het zo lang duurt en stuur aan op een vervanger. met deze wordt 't hem niet, dat is wel duidelijk.