Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 15-06-2017 15:48:10
Geldzaken & Recht

Belastingtechnische mogelijkheden verkoop huis?

U zou een schenking van € 100.000 kunnen doen aan iemand die nu een huis gaat kopen, of een hypotheek wil aflossen. dan bent u van het geld af (dus geen bezit, dus € 100.000 minder in box 3). zodra u koopt, kan diegene u weer € 100.000 schenken, vanuit hetzelfde principe. daarmee bespaart u de belasting in box 3 vanaf het moment van verkoop tot het moment van aankoop. maar let op, u kunt niet afdwingen dat u de schenking ook weer terugkrijgt. want dat is het geen schenking meer, maar een lening. en hebt u die € 100.000 als vordering in box 3 zitten.
overigens is dit erg vergezocht en denk ik niet dat de inspecteur hier zomaar mee akkoord gaat. maar creatief is 't wel.

zie: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/koopwoning/content/belastingvrije-schenkingen-voor-koopwoning" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/koopwoning/content/belastingvrije-schenkingen-voor-koopwoning