Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 16-06-2017 14:23:15
Geldzaken & Recht

Servicekosten

Hoi ssnoek,
het is gebruikelijk servicekosten te betalen. dit is al overeengekomen tijdens het tekenen van het huurcontract. in appartementen is het zeker een plicht, want bijvoorbeeld onderhoud aan een lift is voor iedereen, ook degenen die gelijkvloers wonen.

wanneer je bedoelt dat er een service abonnement aangegaan kan worden bij de woningbouw corporatie, dan heb je de keus. mijn ervaring met een service abonnement is dat de kosten die je zelf hebt hoger zijn als je geen abonnement afsluit. wij wonen trouwens in een eensgezinswoning uit 1973 en heeft regelmatig reparaties nodig. kosten zijn rond de 5 euro per maand, dus € 60 per jaar.

hier in het rijtje huizen zijn kort geleden mensen vertrokken uit hun huurhuis en de woningbouw heeft 'vriendelijk' verzocht de woning weer in originele staat te brengen. het heeft honderden euro's gekost. dat ging over een ijverige zelfklusser. over de kwaliteit van de klussen vel ik geen oordeel, maar wel over de houding van de verhuurder!
succes met het maken van een overwogen keuze.
erky