Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 19-06-2017 12:07:22
Geldzaken & Recht

Factuur op naam failliet bedrijf

Dat is dan snel geëscaleerd. u ontving 18 dagen geleden een herinnering, na contact bieden ze vervolgens coulance aan en nu is 't al zover dat u niet meer 'on speaking terms' bent.
toen u bij dat bureau aanklopte, was uw onderneming al in staat van faillissement. dus als ondernemer was u niet bevoegd tot het sluiten van overeenkomsten, dat moet via de curator. dus hebt u de opdracht als privépersoon verstrekt. wat ook logisch is, want u werd onterecht in privé aansprakelijk gesteld voor de zakelijke kosten.
de foutieve tenaamstelling is mijns inziens niet zo'n grote fout dat u er van uit mag gaan dat de factuur ongeldig is. vervolgens ontvangt u een betalingsherinnering, weliswaar na ruim twee jaar maar dat is niet belangrijk. zo lang de herinnering maar binnen vijf jaar gezonden wordt om verjaring te stuiten. daarbij komt dat het bureau wel degelijk in uw opdracht handelingen heeft verricht. zij vragen geen geld terwijl er niets gedaan is.
u kunt het beste weer contact opnemen met dat bureau, uw excuses aanbieden en vriendelijk vragen of de coulance toch toegepast kan worden.