Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bigmark
bigmark - 21-06-2017 12:03:02
Huishouden & Energie

Betaal je meer met de slimme meter

Ja de mogelijkheid zit erin dat je meer gaat betalen.

netwerk beheerders liegen er lustig op los maar het feit is dat met een aantal spaarlampen en een dimmer veel electronische meters fout gaan meten, let op dus ook de niet slimme electronische meters kunnen fout gaan meten.

zo ook bij mij, na verplichte plaatsing van een 'domme' electronische meter heb ik aantoonbaar een dubbel hoog electra verbruik(wordt ook bevestigd door mijn energieleverancier), de netwerkbeheerder doet alsof hun neus bloed en je kan je meter laten herijken op eigen kosten, maar dat heeft totaal geen nut want tijdens de herijking sluiten ze een zuiver ohmse belasting aan en dan klopt de electronische meter, maar een huishouden is geen zuiver ohmse belasting, denk maar aan led/spaarlampen, telefoon opladers, allerlei adapters, tv, radio enz deze zijn vrijwel allemaal schakelende voedingen en daar gaat de electronische meter niet goed mee om waardoor ze dus tot 6 keer zo veel kunnen rekenen dan wat er daadwerkelijk verbruikt wordt, de metingen van verschillende universiteiten hebben dit dus ook aangetoond.

er wordt door de electronische meters namelijk geen echte rms meting gedaan.

met klachten loop je gewoon tegen een muur van onwil aan van de netwerkbeheerder, ook via consumentenprogrammas bereik je helemaal niks.

en je zit aan de netwerkbeheerder vast dus bezint eer gij begint aan de russische roulette die electronische(slimme)meter heet, weiger nu het nog kan tot ze stiekem je oude meter afkeuren en je verplicht een electronische(slimme)meter moet laten plaatsen.

(voor de duidelijkheid ik ben zelf gediplomeerd elektricien )