Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ps
psoentjens - 23-06-2017 12:29:35
Huishouden & Energie

Betaal je meer met de slimme meter

Wat een hoop onzin wat hier op deze vraag als antwoord wordt gegeven.
de meeste slimme meters zullen technisch écht wel in orde zijn, en als dat niet zo is, is dit waarschijnlijk vrij snel merkbaar als je daarvoor ook het verbruik geregeld bijhield.
de enige goeie reactie vind ik van degeen die stelt, dat je dan op afstand je verwarming al aan kunt zetten en dan is het logisch dat je meer verbruikt, want het is dan dus ook langer warm in je huis.
ook het veel gebezigde verhaal dat een ferrarismeter (terugloopmeter) bij zonnepanelen voordeliger zou zijn dan bij een slimme meter is (tegenwoordig) pure onzin en een "broodje aap"verhaal. want wij hebben nu al bijna drie jaren een slimme meter met zonnepanelen en er wordt eerst altijd netjes het totale verbruik (dag en nacht) met de teruggeleverde energie verrekend tot 0. het meerdere wordt dan netjes volgens de voorafgesproken regels verrekend en dat betekent dus dat ik per saldo geen energiebelasting etc. betaal over mijn eigen verbruik dat gelijk is aan de teruglevering.
en oppassen: als je nu de slimme meter wijgert moet je later wel een hoog bedrag betalen voor aansluiting van de slimme meter dan alsnog. als hij nu door je netwerkleverancier wordt aangeboden, is dit gratis.