Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 05-07-2017 20:22:13
Voeding & Gezondheid

Kleurstof op aardbeien lidl

Mogelijk waren ze wel mooi rood, maar nog niet rijp. lees: (bron: aardbeienacademie).


wanneer zijn aardbeien rijp?

aardbeien worden alléén rijp aan de plant. pluk je de vruchten af als ze nog een wit randje hebben of een beetje licht van kleur zijn, dan worden ze misschien nog wel rood, maar niet meer rijp. de kunst is dus om ze aan de plant maximaal op smaak te laten komen. mijn stelregel is om ze eerst rood te laten worden en dan voor de beste smaak nog een dag te laten hangen. het risico zit er dan in dat ze voortijdig gevlogen zijn, maar er is ook niks lekkerder dan een aan de plant gerijpte aardbei die direct na het plukken opgegeten wordt. ik kreeg laatst de vraag of aardbeien van de zon of van de warmte rijpen. warmte heeft zeker invloed op de snelheid, maar als het te warm wordt kan het rijpen ook te snel gaan en worden de vruchten noodrijp. dan zijn ze wel rood, maar ze smaken dan van geen kant en kunnen zelfs een beetje taai zijn. ze groeien dan ook niet goed uit. blad op de planten is daarom ook belangrijk. aardbeien die in de felle zon hangen aan planten met weinig bladeren worden meestal niet echt lekker. het blad zorgt voor een beetje beschutting. blad zorgt er bovendien voor dat er een goed stofwisseling in de plant is. zonder blad pluk je geen aardbeien. meen je blad te moeten plukken, beperk je dan tot het gele of bruine blad. laat het groene blad als het enigszins kan altijd aan de plant zitten. het is de ‘fabriek’ van je aardbeien. rijp worden is vooral een kwestie van even geduld hebben.