Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 05-07-2017 22:16:22
Geldzaken & Recht

Woningbouwvereniging vraagt veel info over garantsteller. hoe zit het precies?

U stelt hier een vraag en ik reageer. dus waarom zou ik reageren onder "mijn eigen vraag"?

u vindt het wonderlijk dat er werkgeversverklaringen moeten worden ingeleverd door de garantsteller, 3 loonstroken en bankafschriften.

blijkbaar bent u niet op de hoogte van fraude die gepleegd wordt met verklaringen. die werkgeversverklaringen kunnen worden nagemaakt, maar als er drie loonstroken van die werkgever zijn, is de verklaring wat meer aannemelijk en als er dan ook nog drie bankafschriften zijn waarop die drie maandelijkse inkomsten staan. is het zo goed als zeker dat de zaak klopt.

en u blijft maar hameren op wettelijk, die wbv is helemaal niet verplicht iets aan u te verhuren en al helemaal niet omdat u niet aan de eisen voldoet. zij bieden een extra mogelijkheid en het staat u vrij daar gebruik van te maken.

hoe wilt u overigens aantonen dat uw ouders al een aantal jaren werken en een vast contract hebben, zonder die gegevens te overleggen?