Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marimelda - 08-07-2017 10:24:01
Geldzaken & Recht

Waarom belt de officiele instanties met geheim nummer?

Dat vraag ik mij ook zo vaak af. ik begrijp dit ook niet. kunt u dan ook inspreken? dan is het gesprek natuurlijk ook vastgelegd. ook met gezondheidsinstanties is dat zo. ik vind het vervelend, want de wereld wordt op deze manier er niet transparanter op en het ondermijnt, naar mijn mening, ook het vertrouwen van de burgers in de samenleving. het maakt onderdeel uit van de verregaande bureaucratie. en dan die no-reply-emails, dat is in feite het zelfde. je stelt een vraag, zij antwoorden en  je kan dan, als je nog meer vragen zou hebben, niet nog een vraag stellen per e-mail. en elk e-mail heeft dan een eigen nummer per onderwerp. dat is zo met de gemeentes, de politie en de overheid, gezondheidsinstanties, providers e.a., uitzonderingen daargelaten. je komt niet snel verder.

terwijl er een roep is om meer transparantie lijkt het tegenovergestelde te gebeuren. en in inderdaad moet je oppassen voor fraude-telefoontjes. maar toch heb ik mijzelf niet laten inschrijven in het bel-me-niet-register, want dat is de zoveelste registratie die je moet doen.

het lijkt wel of men alles wil vastleggen. hoe vaak ze je niet vragen naar je geboortedatum en/of id-kaart en/of bsn-nummer. en dan kom je toch bijdiezelfde instantie die dat toch zo kunnen weten, want ze hebben je gegevens al lang al.. eén druk op de knop en ze hebben de gegevens voor zich.

het kan ook zijn, doordat er burgers zijn die fraude hebben gepleegd, de overheid zelf het vertrouwen ook niet meer heeft in hun burgers. het is een wederzijds wantrouwen misschien. misschien ook niet helemaal onterecht.