Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 10-07-2017 11:26:33
Geldzaken & Recht

Bijwonen van bedrijfspresentatie in eigen tijd

@wendy sanders,

zie de bedrijfspresentatie als een investering in uw loopbaan. 
de werkgever mag (een enkele keer) van u vragen om, ook buiten de reguliere werktijden, deel te nemen aan een presentatie, cursus of iets dergelijks als dit ten goede komt van u en het bedrijf.  
daar hoeft niet altijd een vergoeding tegenover te staan.
het "verplicht" gestelde gemeenschappelijk vervoer zal tot doel hebben om niemand met de reiskosten naar deze presentatie te belasten, waarvoor dan weer wel een vergoeding zou moeten worden gegeven.
echter, niemand kan u verplichten om van dit vervoer gebruik te maken en u kunt bij uw direct leidinggevende aangeven dat u met eigenvervoer gaat.
als reden kunt u aangeven dat u onnodig veel extra reistijd wil vermijden. de kosten daarvoor zijn dan weer wel voor uw eigenrekening.
vaak is het nemen en soms moet je geven !   ;-))