Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 10-07-2017 11:39:49
Geldzaken & Recht

Bijwonen van bedrijfspresentatie in eigen tijd

In deze tijd van onzekerheid voor wat betreft werkaanbod, ontslagen, passeren bij promoties enz. enz. zou ik, als ik u was, fluitend en enthousiast naar die bedrijfspresentatie gaan. als ik baas/chef/manager zou zijn, zou ik bij een eerstvolgende ontslagronde mensen die niet gemotiveerd zijn om iets op te steken en wat eigen tijd in het bedrijf te willen steken als eerste vaarwel zeggen. kijk wat dat betreft eens naar japan waar het de normaalste zaak van de werels is om overuren te maken zonder deze te declareren. of om niet alle vakantiedagen (en ze hebben er minder dan wij) op te nemen en deze aan het bedrijf te gunnen.

en nog iets (niet dat dit van doorslaggevende aard zou moeten zijn): het komt voor dat werkgevers het personeel dat wèl aanwezig is geweest een mooi cadeau geeft. zo kreeg mijn partner ooit na het bijwonen van een bedrijfspresentatie op de vrije zaterdag een discman, destijds met een waarde van ca. 300 gulden. toen kwam er ineens een storm van uitvluchten van de afwezigen: de hond had de uitnodiging opgegeten b.v., of de brief was tussen het oud papier terecht gekomen. daardoor was hen de datum en tijd ontgaan.