Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tilpend - 10-07-2017 19:40:19
Geldzaken & Recht

Bijwonen van bedrijfspresentatie in eigen tijd

@wendy, je hebt volkomen gelijk dat je deze vragen stelt en het zou ook volkomen normaal moeten zijn om compensatie te krijgen voor het inleveren van je vrije tijd. daarnaast is het ook raar dat je er niet op eigen gelegenheid heen kan nu het in je eigen tijd is.

in principe heb je natuurlijk gewoon een overeenkomst om x aantal uur te werken en je werkgever moet je dan ook voor dat aantal uur betalen. en moet je meer tijd werken/meer tijd aanwezig zijn? dan zou je ook meer betaald moeten krijgen.

maar....aan principes heb je helaas weinig als je positie niet sterk is (en als uitzendkracht sta je niet sterk). je zou de vraag nog bij het uitzendbureau kunnen voorleggen maar verder is het beste wat je kan doen gewoon maar proberen er het beste van te maken. je zal heus de niet enige zijn onder je collega's die hier niet blij mee is. maar de meesten hebben in de loop van de tijd geleerd om maar te doen alsof ze er geen probleem mee hebben.

succes dinsdag en wie weet wordt het nog gezellig ook