Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 17-07-2017 10:33:48
Computers & Telefonie

Programma starten

Opstartprogramma's bekijken

sommige https://computertotaal.nl/artikelen/review/de-13-beste-freeware-tips-van-oktober/" target="_blank">programma's voegen zichzelf echter tijdens hun installatieprocedure toe aan de opstartlijst, zonder jouw medeweten. wanneer een programma tijdens het opstarten geladen wordt, duurt het langer voordat windows volledig geladen is, en bovendien blijft het programma op de achtergrond systeembronnen in beslag nemen. en veel van deze programma's hoeven echt niet constant op de achtergrond te draaien.


het is daarom een goed idee om een kijkje te nemen naar de opstartprogramma's in windows. dit kun je doen door met de rechtermuisknop op de startknop te klikken en taakbeheer te selecteren. klik in het venster dat verschijnt op het tabblad opstarten om een lijst weer te geven met alle programma's die tijdens het opstarten door windows geladen (kunnen) worden.



opstartprogramma's uitschakelen

of een programma ook daadwerkelijk automatisch geladen wordt, kun je zien onder de header status. als een programma is ingeschakeld, wordt het bij het opstarten geladen. onder de header invloed op opstarten kun je zien in welke mate het programma je computer vertraagt.


om ervoor te zorgen dat een applicatie niet langer automatisch geladen wordt, moet je erop klikken en rechtsonderaan op uitschakelen klikken. als je liever eerst meer informatie over een programma wilt hebben voordat je het uitschakelt, kun je er met de rechtermuisknop op klikken en online zoeken selecteren. als je op eigenschappen klikt, krijg je de eigenschappen van de executable te zien, zoals de bestandslocatie, het formaat en de installatie- en wijzigingsdatum.
(https://computertotaal.nl/artikelen/pc/opstartprogrammas-wijzigen-in-windows-10/" target="_blank">bron)