Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 28-07-2017 13:00:15
Huishouden & Energie

Wat kost een goede water ontharder

Een waterintharder wisselt ca en mg ( calsium en magnesium-ionen uit voor na (natrium).
als je kijkt naar de reclame van de leveranciers, ga je heel spoedig en pijlijk dood, stopt je (af)wasmachine er in no-time mee wegens kalk ( ca en mg) aanslag op de verwarmingselementen en nog veel meer onzin. mijn wasmachine ( breda) heeft al 15 jaar geen ontharder gezien en heeft (zo goed als) geen aanslag op de elementen. je hebt echt een loep nodig om iets te kunnen zien. de afwasser krijgt wel af-en-toe zout ( na-cl ) om wat kalk kwijt te kraken, maar dat is meer voor een kalksluier op de glazen. de koffiezetter wordt ca 1x/jr met schoonmaak-azijn doorgespoed, en dat is het dan.
kijk naar de gegevens van je leidingwater bedrijf. enkel in zuid - limburg ( mergel) heb je wat hogere hardheidswaarden. voor de rest hebben de waterleidingbedrijven de afgelopen 40 jaar al heel veel gedaan, om de hardheid van hun water terug te dringen.