Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 28-07-2017 13:31:53
Voeding & Gezondheid

Aldi aankoop

Sinds zo ongeveer 1979 ( ik was toen centrale inkoper bij aldi, toen deze wetgeving werd ingevoerd, het zg "e" gewicht zie https://nl.wikipedia.org/wiki/e-teken resp.http://eur-lex.europa.eu/legal-content/nl/txt/html/?uri=legissum:l32029&from=nl ) lopen alle verpakkingen over een automatisch registratie en checkweight systeem. men moet dan een gemiddeld gewicht halen van 400 g om 400g "e" te mogen vermelden, met een afwijking naar beneden resp naar boven, als het gemiddelde maar 400 g is. ( die afwijking in dit geval mag maximaal 3% = 12 g zijn ( en dus ook naar boven). overigens stelt men dat gemiddeld gewicht iets hoger in, want.. men kan geen 1/2 sperziebonen doseren +.. om van gezeur af te zijn.
als de chekweger een fout meldt, worden die onderwicht-verpakkingen eruit geschoven. stapelen zich te veel "uitgeschoven" verpakkingen op, dat gaat zowel een alarm af als .. geeft de software een statistische afwijking aan, die men verklaren, en wordt er gecorrigeerd (of teruggeroepen).
en ja, het blijft "machine+mensen-werk". er kan dus ooit eens een pakje van 350 g doorglippen; misschien wel twee. net als hagelstenen op een hete zomeravond.