Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 17-11-2005 01:29:26
Auto & Vervoer

Opdringerige inkopers

hallo ingeborg,


ik kan mij voorstellen dat je dit alles behalve leuk vindt. in principe is dit niet verboden, ik vraag mij echter ook af hoe hij aan jouw adres komt.... ik vermoed via de gemeente. commerciele bedrijven kunnen die opvragen. of via de tenaamstelling van jouw auto, die is waarschijnlijk via de rdw in veendam opgevraagd. dat bedrijf moet dan wel de reden van opvragen vermelden, maar dan krijg jij bericht van de rdw met de vraag of je het goed vind, dat deze gegevens verstrekt worden aan dat bedrijf.


een tip: bij de gemeente waar je woont, kun je een verzoek doen tot geheimhouding van (jouw) persoonsgegevens. hierin kun je aangeven aan wie geen gegevens verstrekt mogen worden. er zijn 3 categorieen: derden, bijv. gerechtsdeurwaarders, advocaten en notarissen) -- kerken -- vrije derden (bijv. familieleden of commerciele bedrijven). dit verzoek wordt altijd ingewilligd, met uitzondering ten behoeve van de uitvoering van een algemeen verbindend voorschrift.


ik zou een (ongefrankeerde) brief sturen naar dat bedrijf, waarin je duidelijk maakt, dat je jouw auto absoluut niet wilt verkopen.


ik neem aan dat dit het bedrijf is wat je bedoelt:


http://2miljoen.nl/details-30183852-0000-0000/export_sakkour">export_sakkour


gr. hutch