Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thijs86 - 08-08-2017 15:25:27
Computers & Telefonie

Videocamera via hdmi aansluiten op pc tbv stream

hallo barnhoorn, 

je kunt de videocamera indien deze voorzien is van een goede hdmi uitgang rechtstreeks op de pc aansluiten. hier heb je een snelle computer voor nodig met i5/i7 processor en veel cpu power, aangezien het doorzetten en encoderen van een live stream behoorlijk wat rekenkracht verreist. ik heb zelf goede ervaringen met https://offers.adobe.com/en/na/leap/landings/fmle3.html" target="_blank">adobe flash media encoder, dat is een gratis tool van adobe waarmee je de stream kunt opnemen, realtime kunt encoderen en direct via een rtmp live stream kunt aanbieden aan een https://www.vixyvideo.com/features/live-streaming/" target="_blank">video platform. zo'n video streaming dienst kan de rtmp stream vervolgens oppakken en live uitzenden naar kijkers. een andere optie is om de stream uit te zenden via youtube, maar hier heb je vaak minder flexibiliteit en is de stream minder betrouwbaar als bij een professionele dienst.

theoretisch zou je voor het doorzetten van een full hd stream (1080p) een upload verbinding op je pc moeten hebben van 10mbit/s, oftwel 1,25mb/s. houdt daar dus rekening mee met het uitzenden van een live stream op locatie. 

indien je geen snelle computer hebt die aan bovenstaande eisen voldoet raad ik je aan om een betaalbare .h264 encoder te kopen. zoals de kastjes van cerevo en dan in het bijzonder de liveshell pro eu. dit is een streaming kastje die rechtstreeks de rtmp stream naar een platform doorzet, zonder tussenkomst van een extra computer. camera / webcam en geluid moet rechtstreeks op dit streaming-kastje worden aangesloten. 

mocht je vragen hebben, dan kun je me altijd een bericht sturen of reageren op deze post. 

succes!