Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

am
amsterdammertje - 11-08-2017 15:29:27
Vakantie & Reizen

Het boeken van vliegtickets in (stenen) reisbureaus zonder te hoge kosten

bedankt voor alle reacties en met name voor de tip waar ik om gevraagd had. ik heb geen tijd om met iedereen in discussie te gaan of de kosten wel of niet terecht zijn en het wel of niet aanschaffen  van een creditcard.


 


formeel zijn het niet alleen boekingskosten die je extra betaald, maar het tarief wordt ook nog eens verhoogd ten opzichte van het webtarief en daar kom je pas achter na telefonisch contact of aan de balie, zo kom je op een verschil van ruim 100 euro. als je de site van de grote reisbureauketens raadpleegt om te vliegtarieven te bekijken, ga je er vanuit dat ze in het reisbureau hetzelfde zijn. ik vind het een vorm van misleiding. 


 


service? ik heb het meeste zelf moeten uitzoeken, want de vakkennis van veel reisbureau personeel schiet erg tekort. ik ben soms al blij als ze weten waar de bestemming ligt waar ik heen wil. ze weten hoe ze een vlucht en pakketreis moeten opzoeken en boeken. maar als je ze vraagt om een idee of suggestie voor een andere mogelijkheid, dan weten ze niets. (overigens bestaat er wel goed geschoold en enthousiast personeel, maar ik tref ze niet vaak) uiteindelijk heb ik geboekt bij een reisbureau waar de extra kosten 75 euro waren, en na hooguit 15 minuten stond ik al buiten.


 


gezien de reacties, gelukkig maar voor de reiswereld dat er zoveel mensen zijn, die dit soort bedragen blijkbaar vanzelfsprekend vinden en deze belachelijke tarieven goed praten door te wijzen op de kosten van het pand en de dienstverlening die deze reisbureaus bieden.


 


ik denk dat over een aantal jaar de extra kosten voor het boeken op de websites net zo hoog gaan worden. de website moet tenslotte ook bijgehouden worden door vakmensen die een salaris ontvangen en reclame op radio en tv voor de website kost ook veel geld. ik ben benieuwd of u dan net zo reageert als u zelf slechts 100 eurootjes extra mag betalen.