Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 21-08-2017 12:43:43
Computers & Telefonie

Welke tablet

Ik kom dit antwoord ergens (verstopt) in een eerder draadje tegen en plaats het nog eens extra als reactie:


door kcdb 21 aug. 2017 om 12:06
20 antwoorden / 1 vragen

 


beste gscager. in het “land van de tablets” kun je grofweg stellen dat er twee soorten tablets te koop zijn. de ipad-serie van apple en de overige tablets die draaien onder het besturingssysteem androïd van google. van die laatste zijn ze in vele soorten en maten te koop. raadpleeg hiervoor de tips zoals hiervoor gegeven.


 


zelf beschik ik over mijn inmiddels tweede ipad en de integratie met mijn iphone van apple is uitstekend. op zich ben ik tevreden met deze apparatuur. ze werken werkelijk probleemloos, maar daar doen androïd tablets in veel gevallen, denk ik, niet voor onder. hoewel de ipad van apple degelijk is gebouwd moet ik wel toegeven dat deze ook niet onverwoestbaar zijn. ook een ipad laten vallen al dan niet voorzien van een beschermhoes leidt er vaak toe dat het beeldscherm niet meer werkt en vervangen moet worden.


 


houdt er ook rekening mee dat de producten van apple niet de meest voordelige in deze markt zijn. dat geldt evenzeer voor reparaties. verder is het assortiment, in tegenstelling tot tablets die draaien onder androïd aanzienlijk kleiner. dat houdt die hoge prijzen dan weer in stand.


 


een ander nadeel van de ipad-serie vindt ik dat het geheugen van deze tablets niet uit te breiden is met een externe geheugenkaart. bij veel toestellen onder androïd kan dat wel. als u uw tablet steeds meer gaat gebruiken loop je, vooral bij een ipad van de oudere series, snel tegen een geheugenprobleem aan.


 


verder denk ik dat u nog niet zo ervaren bent in het hele pc-gebeuren en met uw overige pc-apparatuur een tevreden gebruiker van windows bent. door deze combinatie loop je misschien wel tegen het grootste nadeel van de apple-apparatuur aan. ipad tablets werken slecht samen met windows voor het uitwisselen van de bestanden (boeken, muziek etc.). voor de onderlinge uitwisselbaarheid daarvan ben je dan veelal aan het programma itunes van apple gebonden. dit programma is zeker voor de wat minder ervaren pc-gebruiker, voor wat betreft het uitwisselen van bestanden tussen de diverse apparatuur, niet het meest eenvoudige programma.


 


die mogelijkheid tot het uitbreiden van het extern geheugen met geheugenkaartjes vindt ik dus een groot voordeel van tablets die onder androïd draaien. verder, als je een androïd tablet met een usb-kabel aansluit op de pc, dan krijg je in de windows verkenner op de pc gewoon een extra station (van de tablet) en is het uitwisselen van bestanden zeer eenvoudig door het heen en weer schuiven (of te kopiëren en te plakken) hiervan tussen de verschillende stations.


 


qua verkrijgbaarheid van toepassingen, zeker voor een beginnend gebruiker, doen de ipad en machines draaiend onder androïd weinig voor elkaar onder. neem v.w.b. de aanschaf van een androïd tablet wel de tips van vorige reacties, met name betreft de versie van androïd, goed in acht.