Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 23-08-2017 12:16:08
Geldzaken & Recht

Salaris vriendin op mijn rekening

Liefde maakt blind en goedgelovig.... ik hoop voor u dat haar liefde voor u oprecht is, maar mijn advies: trap er niet in!!!
leest u weleens de krant? bij het lezen van roemenië gaan mijn ' onruststekels' direct recht overeind staan.... hou me te goede, ik ken u en uw vriendin niet en ik hoop voor u dat ik het mis heb, maar roemenië heeft wat 'bankzaken'' betreft niet de meest geloofwaardige en zuivere naam. u noemt een en al vaagheden en een ongeloofwaardig verhaal. het zou mij niet verbazen als u vriendin u voor haar karretje spant en u straks met de brokken zit. los van belastingtechnische zaken: begin niet aan een en/of rekening . u bent dan mede verantwoordelijk voor alles wat er met die rekening gebeurt. ook voor de schulden, leegtrekken etc.
uw relatie heeft geen officieel karakter. woont ze bij u, maar de gemeente weet van niets? heeft ze een eigen adres? u geeft geen inzicht. als uw vriendin legaal in nederland verblijft en bij een gemeente is ingeschreven op een nederlands adres, dan kan ze overal een bankrekening openen. is dat niet het geval en kan of wil ze dat niet regelen, dan moeten alle bellen bij u gaan rinkelen! mocht u nu overwegen haar maar op uw adres in te schrijven, bedenk dan dat dit ook voor u financiële consequenties kan hebben: u wordt voordeurdelers, u kunt eventuele toeslagen kwijtraken omdat naar uw gezamenlijk inkomen wordt gekeken, u gaat meer betalen aan gemeentelijke heffingen etcetc. kortom, ik hoop dat u tot inzicht komt. besluit u anders,  laat u dan adviseren door een deskundige die alle ins en outs op een rijtje zet. maar mijn advies is: hou zaken gescheiden zolang uw relatie geen juridische basis heeft.begin er niet aan!!!