Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 25-08-2017 14:40:49
Vakantie & Reizen

Mijn vraag; vakantie huizen verhuursites bedrijven zijn die wel betrouwbaar?

@kamphuysen

uw verhaal heeft nog een oorzakelijke inleiding nodig, namelijk de rentepolitiek, die de spaarders onzeker heeft gemaakt. de media berichtten over een mogelijke negatieve rente en daar springen publicisten weer op in met vragen over wat je nu met je spaargeld moet doen. het goede bericht vooraf: de negatieve rente voor de kleine particulier komt er niet! (wat niet heet, dat we daarom niet tòch successieve onteigend worden door de fiscus, inflatie en onroerendgoed-bubbles).

het op uw mededeling aansluitende feit is, dat serieuze bedrijven en criminelen bussiness zien in de veronzekering van spaarders en 'goede alternatieven' (voor zichzelf) bedenken, waaraan u refereert. mafioze zakenlui wassen hun geld wit op die manier (vakantiehuisjes) en gespecialiseerde bedrijven zien de hype als een prima ondersteunend verkoopargument. banken en andere financieel geschoolde lui kunnen aan hypotheken voor tweede huisjes en leningen voor de luxe camper, een leuk bootje of een vakantiehuisje weer goed verdienen zoals vóór de crisis. de nadelen per object worden klein gehouden en dit is dus een vorm van misleiding.

laat u echter vooral niet gek maken en als u mij zou vragen, zorg liever voor een goed onderhouden en geïsoleerd eerste huis, met bouwtechnische aanpassingen op de lange termijn en kijk eens of er een coöperatie bestaat in uw regio m.b.t. zonnepanelen op uw eigen dak of in de wei in het buitengebied.

ergo: investeren in de 'vrije-tijds-branche' is niets voor de kleine particulier die niet wil gokken op de ongewisse toekomst met bubbles.