Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

anonimus
anonimus - 28-08-2017 17:49:37
Geldzaken & Recht

Huurtoeslag

Ik moet even kwijt dat de belastingdienst nare trekjes heeft en ik verdenk ze ervan een ontmoedigingsbeleid uit te voeren door mensen teveel toeslag toe te kennen.
op onverklaarbare wijze kregen wij opeens zomaar veel te veel huurtoeslag......en bij het uitzoeken naar de oorzaak daarvan kwamen we tot de ontdekking dat ons belastbaar inkomen op onverklaarbare wijze opeens drastisch verlaagd was. wij vangen al meer dan 10 jaar  hetzelfde (aow en klein pensioentje). al die jaren geen verandering!
zomaar opeens heeft de belastingdienst ons belastbaar inkomen aanzienlijk lager ingeschat. gevolg: meer toeslag!
geen idee hoe en waarom dit kon gebeuren.
daardoor een paar maanden teveel toeslag ontvangen......dus met spoed het belastbaar inkomen omhoog bijgesteld.
vreemd gedrag van de belastingdienst echter gelukkig op tijd ontdekt en de verrekening gebeurd nu meteen met de nog te ontvangen toeslagen.
hadden we dit niet ontdekt was het bedrag aan het eind van het jaar ook meer dan 1000 geweest wat we terug moeten betalen. ik verdenk de belasting van een ontmoedigings beleid door teveel uit te keren wat weer retour betaald moet worden. dit ontmoedigd mensen stevig om toeslag aan te vragen.