Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 29-08-2017 22:57:03
Computers & Telefonie

Youfone torenhoge rekeningen

Beste michelle schouten,

een vervelende situatie. de vraag is hier welke partij er verantwoordelijk kan worden gehouden voor het onverklaarbare gebruik van data. uw provider geeft slechts toegang tot het netwerk, die heeft geen enkele invloed op uw gedrag en verbruik. dan zou er een fout moeten zijn gemaakt bij de facturatie en kunt u op uw mobiel het dataverbruik opzoeken in de instellingen, hier een schermafdruk van maken en proberen daar iets mee te bereiken.

klopt het dataverbruik op de factuur met de gegevens in uw mobiele telefoon, dan kunnen we er vanuit gaan dat de data daadwerkelijk is verbruikt en kan uw provider hier hoe dan ook niet voor aansprakelijk worden gesteld. uw discussie met youfone is dan geheel nutteloos en eindigt voor u met hoge kosten van een rechtszaak en beslag op uw inkomen.

de boosdoener zou dan nog uw mobiele telefoon kunnen zijn. wellicht is er bij een laatste firmware-update iets fout gegaan waardoor een stukje software in een loop zit en data blijft verbruiken. dan zou de maker van de data -google, apple, microsoft, enz.- aansprakelijk kunnen zijn. ik heb alleen een zeer sterk vermoeden dat, wanneer u zich door de vele voorwaarden van de softwarefabrikanten worstelt, hier ongetwijfeld een passage in zal staan over gebruik op eigen risico etc.

het advies is daarom, in het geval het dataverbruik op uw telefoon overeenkomt met de factuur, uw verlies te nemen en de factuur te betalen. hopelijk is youfone inmiddels niet van gedachten veranderd over de aangeboden coulance. wilt u absoluut zeker zijn geen data te verbruiken: verwijder de accu.

succes!