Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 03-09-2017 13:35:47
Computers & Telefonie

Vastgelopen laptop door virusscanner reimage

Haal eerst eens een tijdje, minstens 10 minuten, de stroom van de pc af (en alle stekkers van randapparatuur los) en probeer dan op te starten in veilige modus. dan dat enge programma proberen uit te zetten en vervolgens proberen te verwijderen zoals software verwijderd moet worden of met een eventuele verwijdertool van dat programma.
dan foutcontrole (met reparatie) laten lopen en hope for the best. ik zou dan ook alle herstelpunten verwijderen en dat misschien nog wel voordat u die foutcontrole doet.  mocht het werken dan mag u ons beloven nooit weer dergelijke troep op de pc te zetten en eventueel eerst hier advies te vragen over programma's. ook geen vreemde programma's installeren die de pc zgn sneller maken e.d. een opschoonprogramma zit in windows, daar heeft u geen andere programma's voor nodig.. raar ook dat dit programma eerst programma's zou verwijderen en dan weer terugplaatsen. misschien wordt er ook veelvuldig met het register gerommeld en dan ben je ook flink in de aap gelogeerd.
en.... een pc hoeft niet elke dag gescand te worden als u normaal met de pc omgaat en normale sites bezoekt.
lukt het allemaal niet dan zou ik het advies van @carola.83 opvolgen, maar zeker niet meer allerhande kunstgrepen zelf proberen.