Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diandra
diandra - 04-09-2017 19:09:01
Geldzaken & Recht

Pensioen

Hoi dorit, kort geleden hetzelfde "probleem" aan de hand gehad, toevallig ook hetzelfde beroep alleen 18 jr huwelijk. mijn ex ging die week met pensioen en ik hoorde maar niets vh pensioenfonds, heb toen gebeld en kreeg het volgende antwoord: ik had 2 jr na de scheiding een aanvraag moeten doen om recht te krijgen op pensioen en als leek heb ik dat niet gedaan. advies: hem een aanvraag formulier laten invullen zodat je recht hebt op pensioen (staat op de site vh abp en ff uitprinten) wil hij daar niet aan mee werken dan een jurist of advocaat inschakelen, ik heb beide gedaan en beide antwoorden dat de 2 jr niet nodig was en dat ik er recht op had. als het tot een zaak zou lijden dan zou ik voor 99% winnen waardoor de kosten ook nog eens voor je ex zijn.
het pensioenfonds kan je wel een berekening geven op hoeveel je recht hebt (duurt ongeveer 8 wkn en is bruto) ik heb het niet tot een zaak laten komen omdat het pensioen zo weinig was dat mijn huur/zorgtoeslag minder zou worden, dus lood om oud ijzer. heb er verder geen zaak van gemaakt. 
niet elk pensioenfonds hanteert de 2 jr regeling maar het abp wel. aangezien je 15 jr was getrouwd verheug je niet op veel en bereken goed je voor en nadelen vooral als je huur/zorgtoeslag hebt, want dat word in mindering gebracht. succes !