Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diandra
diandra - 04-09-2017 19:30:48
Geldzaken & Recht

Pensioen

Oke 2e poging. hoi dorit, afgelopen mei hetzelfde "probleem" aan de hand gehad, 18 jr huwelijk en hetzelfde beroep. toen mijn ex die week met pensioen zou gaan had ik nog steeds niets gehoord vh abp dus ff bellen en kreeg te horen dat ik dat binnen 2 jr na de scheiding aan had moeten vragen en ik als leek heb dat natuurlijk niet gedaan, advies van hun: aanvraagformulier (site vh abp ff uitprinten) en hem laten invullen dan moet hij het elke mnd aan jou geven of storten. wil hij niet mee werken dan een advocaat of jurist inschakelen, ik heb beide gedaan en die zeiden beide dat het 2 jr meld plicht totaal geen invloed heeft omdat ik gewoon recht had op mijn deel vh pensioen, wil je ex niet meewerken en je laat het tot een rechtzaak komen dan heb je 99% kans van winnen en betaald je ex ook nog eens de kosten vd zaak. niet alle pensioenfondsen hanteren deze regel maar het abp dus wel. 
wat het abp wel voor je kan doen is een berekening maken op hoeveel je recht hebt (duurt ongeveer 7/8 weken en is bruto) in mijn geval was het zo weinig dat ik het heb laten rusten aangezien ik zorg/huurtoeslag krijg en dat dan in mindering word gebracht dus lood om oud ijzer.
krijg je ook huur en zorgtoeslag vraag dan eerst een berekening aan en bereken of je er wel wat op vooruit gaat anders is het de moeite niet.
succes !