Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mi
Mikske1 - 08-09-2017 20:04:05
Voeding & Gezondheid

Ik word niet serieus genomen door de
arts van het uwv

Dag saskia,

als een keuringsarts van het uwv aangeeft dat je 40 uur in week kunt werken, dan zal hij ook een lijst moeten opstellen met wat je wel en niet kunt.
daarna gaat dit naar een arbeidsdeskundige en die gaat aan de hand van deze lijst kijken welke beroepen je eventueel nog kunt uitoefenen.
als het goed is krijg je een oproep voor een gesprek bij deze arbeidsdeskundige.
hij zal in dit gesprek aangeven welke beroepen jij nog kunt uitoefenen, je belastbaarheid aangeven en vertellen hoeveel uur je nog kunt werken.
daarna gaat jouw dossier naar de claimbeoordelaar van de afdeling arbeidsgeschiktheid en deze stelt een beschikking oftewel een beslissing op.
nadat jij deze hebt ontvangen kun je binnen een bepaalde termijn in beroep gaan. staat allemaal duidelijk aangegeven in de beslissing hoe je dit moet doen en binnen welke termijn.
daarna wordt op de afdeling beroepszaken opnieuw naar jouw beperkingen gekeken aan de hand van wat reeds in het dossier aanwezg is en krijg jij de kans om bij een (andere) verzekeringsarts en arbeidskundige  van de afdeling beroepszaken je verhaal te doen. 
daarna wordt een nieuwe beschikking oftewel beslissing afgegeven. ben je het weer niet eens met deze beslissing kun je naar de rechtbank stappen. dus beroep aantekenen. hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen cq. geruststellen.

bevreemd mij dat de keuringsarts van het uwv geen medische informatie heeft opgevraagd bij jouw specialist of zelf een specialistisch onderzoek heeft aangevraagd bij een onafhankelijk specialist. dit wordt vaker gedaan. je kunt dit eventueel zelf ook nog voorstellen aan de keuringsarts of arbeisdeskundige.


ps tegenwoordig wordt er gekeken naar wat je wel nog kunt en niet zozeer naar wat je niet meer kunt. gepast werk heet dit. er wordt ook gekeken naar je werkervaring en opleiding.