Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
george321 - 12-09-2017 13:38:53
Geldzaken & Recht

Hoeveel kinderalimentatie als ex-echtgenote met rijke man gaat samenwonen?

Bron nibud.


hoe lang moet er kinderalimentatie betaald worden?

de verplichting om kinderalimentatie te voldoen loopt in de meeste gevallen door tot de 18- of 21-jarige leeftijd van de kinderen.


de hoofdregel luidt dat kinderalimentatie verschuldigd is ten behoeve van de kosten en opvoeding van minderjarige kinderen. daarnaast geldt een zogenaamde verlengde onderhoudsplicht voor jongmeerderjarige kinderen, dit zijn kinderen van 18 tot 21 jaar.


de kinderalimentatie voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar wordt in principe betaald aan de verzorgende ouder of soms op een speciaal voor dit doel geopende bankrekening. het beheer van dit geld ligt dan wel bij de verzorgende ouder.


kinderalimentatie ook verschuldigd van 18 tot 21 jaar


ook kinderen van 18 tot 21 jaar hebben in principe recht op kinderalimentatie. op die leeftijd zijn de meeste kinderen namelijk nog niet in staat (volledig) in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. de kinderalimentatie wordt in deze periode meestal betaald aan de ouder waarbij het kind in huis woont of aan het kind zelf.


de ouder die kinderalimentatie moet betalen kan zich niet op het standpunt stellen dat zijn of haar kind best in staat is om te werken om op die manier in eigen levensonderhoud te voorzien. als een kind ervoor kiest om verder te studeren, dan moet de alimentatieplichtige ouder het kind hiertoe financieel in staat te stellen. uiteraard voor zover de draagkracht van die ouder dat toelaat.