Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 17-09-2017 16:04:02
Geldzaken & Recht

Hoge boete door niet lezen mijn overheid

https://www.nationaleombudsman.nl/system/files/onderzoek/def%20rapport%20hoezo%20mijnoverheid.pdf 
dit is de internetkoppeling naar het rapport dat de nationale ombudsman recent  over het functioneren van de site mijn overheid.nl heeft uitgebracht. wie er even de tijd voor neemt dit rapport in het geheel door te nemen, of althans maar de samenvatting in dit rapport leest, komt er snel achter dat met name de overheid bij het introduceren van mijn overheid.nl en de wijze waarop men dit heeft gehanteerd, behoorlijk wat steken heeft laten vallen. de burger heeft men middels torenhoge boetes, daarvoor op laten draaien. dit wordt door de nationale ombudsman in dit rapport, door de wijze waarop het is geschiedt, sterk afgewezen.

ook bij de introductie en tijdens het gebruik van deze site heeft bij de diverse overheden het systeemdenken voorop gestaan er is niet gehandeld vanuit het burgerperspectief. dit komt omdat niet iedere burger even digitaal vaardig is als de andere burger. in de wijze van omgaan met die burgers hadden de diverse overheden die van mijn overheid.nl daar gebruik van maken, daar reken mee moeten houden en daarnaar moeten handelen. dat  is achterwege gebleven. met het 'systeem' boekje in de hand was het voor deambtenaren makkelijker om boetes op te leggen als serieus en zorgvuldig met de burgers om te gaan. weliswaar is het geen vooropgezett doel geweest van de overheid / diverse overheden, die gebruik maken van mijn overheid.nl, om aan de burger te verdienen, maar het gebeurd op deze manier wel, hetgeen verwerpelijk is.