Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-09-2017 16:54:57
Computers & Telefonie

Gebruik jij ook ccleaner en/of avast, avg


maar even het complete bericht weergeven, lijkt me beter want uiteraard is de berichtgeving van die gsm zo gekleurd als een regenboog.


 


een tijdelijk lek in een bepaalde versie van ccleaner doorlinken naar avast en avg en die afraden te gebruiken slaat natuurlijk helemaal nergens op.


als je een beetje verstand van zaken hebt en de geregelde testen volgt die diverse av-laboratoria uitvoeren omtrent a-v software dan zou je weten dat die altijd heel goed scoren, beter als de door jou geadviseerde windows software.


[edit-redactie] je adviseert mensen op valse en zelfbedachte gronden goed werkende software niet meer te gebruiken.


 


als je nou toch iets goed wilt adviseren als het om lekken gaat, adviseer de mensen dan om helemaal te stoppen met het gebruik van windows, want dat is lek, al vanaf het begin, en is het nog steeds want er worden nog elke keer patches uitgebracht om die lekken weer te stoppen.



dus hou op met die valse profeten berichten van je!!



 


het computeropschoonprogramma ccleaner is door hackers geïnfecteerd met malware. de afgelopen maanden zijn installatiebestanden van de software aangepast. hierdoor zijn miljoenen apparaten wereldwijd besmet geraakt.


hackers hebben de malware met de software kunnen meesturen door een lek bij het britse bedrijf piriform. dat bedrijf ontwikkelt de ccleaner-software, waarmee computers en android-apparaten geoptimaliseerd kunnen worden. hackers konden door de lek de malware injecteren in de op de server van piriform aanwezige installatiebestanden van de software.


ontdekking


de hack werd http://blog.talosintelligence.com/2017/09/avast-distributes-malware.html?m=1" target="_blank">ontdekt door onderzoekers van een tak van cisco, talos. de software op de servers van piriform was ongezien geïnfecteerd en de certificaten die nodig zijn om te identificeren dat het om bonafide software gaat, waren in takt gebleven. toch werd er extra software meegestuurd met de download, waaronder een tool waarmee een zogeheten domain generation algorithm (dga) werd uitgevoerd. een dga is een manier waarop automatisch diverse domeinen worden aangemaakt, zodat malafide software eenvoudig botnets kunnen opzetten.


32-bitsversies


volgens piriform zijn alleen de 32-bits-versies van ccleaner en ccleaner cloud besmet. het http://www.piriform.com/news/release-announcements/2017/9/18/security-notification-for-ccleaner-v5336162-and-ccleaner-cloud-v1073191-for-32-bit-windows-users" target="_blank">bedrijf adviseert om met spoed de huidige versie (5.33.6162) te verwijderen en per direct te upgraden naar de http://www.piriform.com/ccleaner/download" target="_blank">nieuwste versie van ccleaner.


het gaat om de versie van 32bit van de laatste update van ccleaner, die gebruikers tussen 15 augustus en 12 september hebben heeft binnengehaald, bevestigt het bedrijf tegen reuters.


de gratis software wordt wereldwijd veel gebruikt.


het programma is volgens avast twee miljard keer gedownload, wereldwijd gebruiken 130 miljoen mensen het programma.


 


piriform adviseert zijn gebruikers de nieuwere versies van de software te downloaden en geen gebruik te maken van ccleaner 5.33.6162 en ccleaner cloud 1.07.3191.