Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 20-09-2017 17:28:21
Computers & Telefonie

Gebruik jij ook ccleaner en/of avast, avg

Zo denk ik erover, maar dat is zeker geen advies aan anderen:

ieder programma, dat aan een computer (pc, tablet, enz.) wordt toegevoegd, vormt een verhoogt risico voor het binnehalen van virussen, inclusief beveiligingspakketten en zeker ook nutteloze speeltjes, zoals cleaners, boosters, tuners, managers, optimizers, fighters, re-imagers. programma's als avast, avg, ccleaner, enz zijn tegenwoordig vaak in handen van een en dezelfde firma, met in de "gratis versies" als voornaamste doel uiteraard om geld te verdienen aan verzamelde informatie over de gebruikers van deze producten.
de ccleaner monitor vertraagt, net als sommige andere programma's, het opstarten van een pc ook nog eens aanzienlijk
ook beveiligingspakketten vormen naar mijn mening en volgens vele anderen zelf juist een heel groot risico, omdat ze toegang nodig hebben van de onderste- tot in de hoogste regionen van het systeem. nuttige programma's kunnen daardoor minder goed dicht getimmerd worden. een achterdeurtje open en eventuele malware kan met dezelfde toegangsrechten als het beveiligingspakket zijn gang gaan. eigenlijk moet de hele aanpak, zoals die nu op de meeste pc's is, op de schop.
ik beperk mij al heel lang tot de kale windows 10 met windows defender, plus de echt nuttig te gebruiken toepassingen. dat lijkt minder veilig, maar per saldo ondervind ik vermoedelijk minder ellende dan mensen met allerlei soms dure pakketten op een computer welke daardoor vaak nauwelijks nog vooruit te branden is. het middel is soms erger dan de kwaal.