Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 21-09-2017 16:55:16
Auto & Vervoer

Kartelvorming garages

Bij mijn skoda (vw) diesel liepen die kosten van oliewisselen ook gierend uit de hand. niet alleen de merkgarage rekende een absurd hoge prijs voor de speciale vw 507.00 long-life olie, vaak noch ex btw ook, waardoor de verrassing achteraf alleen maar groter werd. ook overige bedrijven van landelijke ketens als kwik-fit, euromaster, profile, etc. etc. weten dat aan het wisselen van olie een goed extra centje te verdienen is. uiteraard komen daar nog een oliefilter, ringen (die zitten gewoon in het doosje), klein materiaal, milieuheffing en wat nog meer verzonnen kan worden erbij, en de kassa rinkelt rijkelijk.

dat moet goedkoper kunnen, dacht ik, en velen, denk ik, met mij. kijk eens op de site van autoonderdeelbedrijven als misterauto etc., of de olieconcurrent, wat goede merkolie zoals shell, total, castrol, etc. etc. kost. u slaat stijl achterover hoe voordelig die olie ook kan. let wel even goed op de specificaties, maar met een kentekencheck op die sites is meestal de goede keuze snel gemaakt. met een beetje geluk, als je boven een bepaald bedrag besteld, betaal je niet eens verzendkosten. oliefilters, merken of eigen merken, wat is het verschil, zijn de kosten ook niet.

bij de lidl-shop heb ik voordelig een oliepompje aangeschaft. ze staan ook op marktplaats.nl., voor nog geen € 20,00 incl. verzendkosten. olie en filter besteld, motor warm gereden, een klein kwartiertje mijn carter leegpompen, oliefilter gewisseld, nieuwe olie erin gegoten, en voor een kleine € 50,00 kan ik weer 30.000 km. vooruit. en dat oliepompje, kan ik voor mezelf en vele anderen die ook eens voordelig uit willen zijn, veel vaker gebruiken