Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 24-09-2017 12:13:31
Voeding & Gezondheid

Fipronil

Ruudolf: lees ter geruststelling dit artikel:



supermarktketens als deen, emté en coöp hebben gisteren in stilte twee soorten wafels uit de schappen gehaald die besmet zouden zijn met fipronril. er zou geen gevaar zijn voor de volksgezondheid.



volgens het ad hebben in totaal dertien supermarktketens, aangesloten bij de superunie, hun http://www.ad.nl/binnenland/ook-fipronil-in-koeken-supers-halen-stiekem-hun-schappen-leeg~a4a4b465/" target="_blank">mini-eierwafels en sneeuwwafels uit de schappen gehaald. ze zouden dit gedaan hebben op verzoek van de fabrikant van de koeken.


'meer recalls'

"het gaat hierbij een om een zogenaamde stille recall", zegt een woordvoerder van supermarkt emté naar aanleiding van een bericht in het ad. "supermarkten halen dan producten terug die niet aan de kwaliteitseisen voldoen, maar niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. het hoeft daarom ook niet breed gecommuniceerd te worden. dit is een beslissing die uit voorzorg is genomen.''


mogelijk worden er nog meer producten uit de schappen gehaald. "ei wordt in heel veel producten gebruikt, dus het zou kunnen dat dit nog een vervolg krijgt.'' eerder zei marian geluk, directeur van de federatie nederlandse levensmiddelenindustrie (fnli), dat voedingsmiddelen met eieren die besmet zijn met de giftige stof fipronil https://www.rtlz.nl/algemeen/binnenland/levensmiddelenindustrie-geen-reden-voor-terugroepen-eten-vanwege-besmette-eieren" target="_blank">veilig zijn om te eten. als het er al inzit, zijn de concentraties dusdanig laag dat ze geen gevaar voor de gezondheid vormen.