Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Marko Jablan
Marko Jablan - 28-09-2017 11:03:32
Vakantie & Reizen

Fraude via booking.com

Nou ja, je hebt wel een tegemoetkoming gekregen van het verdienmodel booking.com en het enige juiste, dat je kunt doen, is niet meer via booking.com boeken of alleen bij accommodaties boeken, die met een compleet adres bij dit bedrijf adverteren.

voor de rest:
- teksten als 'one of our best sellers' kun je beter negeren. booking.com gebruikt veel van dit soort teksten om je langer op de site te houden en te laten boeken. standaard reclame onzin en meestal meer dan dat: aantoonbare leugens.
- de naam zegt nooit iets over de locatie van een accommodatie. tegenover ons wordt sinds kort een huis onder de naam 'witte stenen' verhuurd. de kleur van het gebouw zelf is vies bruin, maar de echte 'witte stenen' zijn 6 km rijden en daarna 2 uur lopen ver weg. het is namelijk een rotsformatie van wit kalksteen.
- wel eens gehoord van reisvoorbereiding? je gaat toch niet op stap zonder exact adres en ergens in de communicatie moet het adres naar jou zijn verstuurd. misschien in de spambak terechtgekomen? en waarom gebruik je navigatie op je telefoon, terwijl juist in berlijn de gratis plattegronden voor het oprapen liggen?
- zo slecht is berlijn kreuzberg nu ook weer niet. het is een andere wereld, maar ook dat maakt berlijn zo'n interessante stad.
- als de werkelijkheid afwijkt van de foto's, dan zet je dat in je review.

maar of dit oplichting is? ik vind van niet. het is wel een melding bij booking.com waard, maar meer ook niet. zij weten nu dat de aanbieder niet helemaal biedt wat hij belooft en de beste check levert de site zelf: is dit aanbod niet meer te vinden, dan is de samenwerking beëindigd.

aanvullend: iedereen met een accommodatie kan bij booking.com de hut online presenteren. de teksten en foto's komen dan van de aanbieder en booking.com is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de aangeleverde info. het is een bemiddelaar, metazoekmachine en het geld wordt verdiend met kliks en percentages van de reissom.