Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ek
ekn1967 - 29-09-2017 15:36:48
Geldzaken & Recht

Global intergold

in nederland is er behoorlijk wat wetgeving rondom de goudmarkt. er mag niet zomaar goud worden verkocht.


nu is het global intergold, enkele jaren geleden was het kb gold, die tegenwoordig bekend zijn als karatbars.


 


kb gold was initieel toegestaan en er was destijds ook een afm vergunning. vele distributeurs verkocht goud op dezelfde wijze als nu distributeurs van global intergold en karatbars. dit was allemaal onder vergunning van de afm. hierbij doemt dus gelijk al één vraag op? hebben global intergold en karatbars een vergunning van de afm. voor zover ik weet niet, wat dus betekent dat het officieel niet is toegestaan.


 


toen kb gold erg groot werd, en ik ken persoonlijk enkele betrokkenen van die tijd, werd de vergunning ingetrokken, omdat het verkopen van goud alleen was voorbehouden aan officiele bij de afm geregistreerde goudhandelaren. de distributeurs mochten geen goud meer verkopen op straffe van een boete van € 6000 per overtreding. daarom is kb gold destijds in nederland ingestort.


 


ik verwacht dat dit vanzelf met global intergold en ook karatbars gaat gebeuren. zodra het te groot wordt, grijpt de afm in, en wordt de hele business platgelegd. dit is al gaande in diverse landen. ook de afm waarschuwt al voor global intergold.


 


in de filipijnen is global intergold opnieuw (evenals vorig jaar emgoldex = zelfde bedrijf, nu andere naam) bevolen de activiteiten per direct te staken, een zogenaamde cease & desist order. hier is schriftelijk bewijs van dat ik hier ook heb liggen, een persoonlijke brief van de sec. global intergold is daar betiteld als criminele organisatie, en daar zitten enkele leiders inmiddels in de gevangenis, en voor lange straffen veroordeeld (20 jaar).


 


in nederland is het dus wachten op de grote klap, die zeker gaat komen. niet investeren dus in global intergold zou ik zeggen.