Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 01-10-2017 10:44:09
Geldzaken & Recht

Betaling premie zorgverzekering

U moet, als u uw aow op of rond de 25e van de maand ontvangt, geen probleem maken met uw zorgverzekering. zet op de 26e van de maand de betaling in uw bankprogramma, met de herhaalfunctie 'iedere maand'. elke maand wordt dan op de 26e de premie uw zorgverzekering betaald en is het voor de 1e van de maand bij hen binnen.

trek u niets aan van die betalingsherinneringen op de 13e van de maand. dat is niets meer dan bluf van uw zorgverzekeraar, maar juridisch, als het op de 1e van de nieuwe maand binnen moet zijn, hebben ze geen poot om op te staan.

ze zullen dat bij vele van hun duizenden verzekerden waarschijnlijk proberen te doen en daardoor hun geld eerder binnen krijgen. daarbij denken ze een stukje rentevoordeel te behalen. met de huidige lage rentestand gaat die vlieger natuurlijk nauwelijks meer op. de kosten van die betalingsherinneringen, brieven, enveloppen, manuren, administratie en porto, er ook nog vanaf moeten. een beetje een domme actie dus van die zorgverzekeraar.

als u die "26e" actie uitvoert en u weet zeker dat iedere 26e van de maand het saldo op uw betaalrekening voldoende is, dan kunt u die betalingsherinneringen gewoon negeren en in de prullenbak doen belanden.