Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Po
Poldermens - 06-10-2017 15:28:26
Huishouden & Energie

Wat zijn je ervaringen met zonneplan die zonnepanelen plaatst?

Ik weet niet of je inmiddels al panelen heb gekocht maar toch nog wat tips.
zelf heb ik dit jaar ook panelen laten plaatsen.
heb een stuk of 6 offertes laten maken en de verschillen zijn best groot, qua prijs maar ook qua kwaliteit en service.
vraag altijd of je volledige garantie hebt dus ook op voorrij kosten. viel mij namelijk op dat die vaak niet onder de garantie vallen.
laat je niets zomaar aansmeren, maar zoek naar gedegen testen van panelen en omvormers.
ik had ook offertes lopen bij zonneplan, duurde erg lang eer ik antwoord kreeg. ik vond ze erg prijzig voor wat ze leveren.
let ook op dat als ze een leuk plan maken voor je dak dat het ook echt kan passen, ik had 3 offertes van het plaatsen van 12 panelen terwijl er toch echt maar 10 pasten. ze bleven volhouden dat het zou moeten passen, niet dus. ze gebruiken bijna allemaal dezelfde software om dat te berekenen. aan de hand van een luchtfoto word dat bepaald. na lang wikken en wegen ben ik uiteindelijk bij onze lokale installateur terecht gekomen, keurig prijs goede service en verstand van zaken ook wat de electra aangaat. ze zijn een erkende installateur en leverden perfect werk af en goede service.
als laatste , vraag altijd of het bedrijf zelf de panelen installeerd, dus niet één of andere zzp,er die er wat bij klust.
veel succes