Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 10-10-2017 23:33:16
Geldzaken & Recht

Wehkamp lening oversluiten onmogelijk uitkering weet geen oplossing

Beste smoking185,

waar wehkamp 'misbruik' van maakt, als dat zo al genoemd kan worden, is het feit dat vooral mensen met een laag inkomen makkelijk te verleiden zijn tot dure aankopen, zolang er maar een laag maandbedrag tegenover staat. niemand wil u geld lenen zegt u, maar dat zou ook niet zo geweest zijn voordat u met wehkamp in zee ging. anders had u toendertijd net zo goed direct een lening bij de bank kunnen afsluiten. vraag uzelf daarom dit eens af: als u, voordat u klant van wehkamp werd, had geweten wat u nu weet -dus dat de rente bij wehkamp 14% bedraagt maar u nergens anders terecht kunt voor een lening- zou u dan werkelijk niet tot aanschaf over zijn gegaan? ik vermoed dat u dan nog steeds graag mooie, nieuwe spullen in huis had gewild. zou u wehkamp dan niet dankbaar zijn geweest voor de mogelijkheid en de hoge rente voor lief hebben genomen?

mensen met een laag inkomen vormen een relatief groot deel van de mensen die een betalingsachterstand hebben. dus het risico om een lening te verstrekken ligt bij die groep hoger, dus er wordt meer rente gerekend. zo simpel is het. als u al een partij zou vinden die u met uw uitkering een lening wil verstrekken zal de rente daar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook op het wettelijk maximum van 14% liggen.

deels ben ik natuurlijk zelf verantwoordelijk om een lening aan te gaan bij wehkamp.

u bent een volwassen persoon en weet dat u altijd aandachtig moet lezen waar u een handtekening onder zet, dus die 14% rente mag geen verrassing zijn. u bent niet deels, maar volledig verantwoordelijk. dit is hoe de wereld werkt: er wordt veel geld verdiend aan mensen die denken dat kleine letters bladversiering zijn en dat bedrijven altijd maar het beste met ons voor hebben.

sterkte!