Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 11-10-2017 14:17:59
Computers & Telefonie

Ik zoek een goede printer met laaggesprijste cartridges

inktjetprinters met goedkope inktcartridges is een combinatie die, volgens mij, niet bestaat. zeker als u originele inktcartridges gebruikt dan heeft u in de kortste keren een veelvoud van de aanschafprijs van de printer aan die cartridges uitgegeven. velen gebruiken daarom vaak compatible cartridges van firma’s als 123inkt.nl, sneltoner.nl of inktmedia.nl, e.v.a. weliswaar ben je met die cartridges voordeliger uit als met de originele cartridges, en de kwaliteit daarvan doet nauwelijks onder voor die van de originele cartridges, maar ze  blijven duur die inktcartridges. printerinkt wordt niet voor niets vloeibaar goud genoemd. ook de aanschaf van een kwalitatief goede fotoprinter is toch ook al gauw enkele tientallen euro’s als u al niet in de buurt van € 100,00 uitkomt.


 


jaren geleden ben ik daar achter gekomen en heb een hele andere keuze gemaakt, die ik ook u kan aanraden. ik ben op zoek gegaan naar een kleuren-laserprinter voor de consumentenmarkt. daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. voor aanschafprijzen tussen de € 100,00 en € 150,00 koopt u al kwalitatief hele goede kleuren-laserprinters. uiteraard kunt u deze bij de reguliere computerwinkels of computerwinkels online kopen. nog voordeliger kunt u uit zijn bij, jawel, sommige van genoemde leveranciers van inktcartridges en (laser)toners. zij hebben soms hele scherpe aanbiedingen in kleuren-laserprinters. en wat er in die dozen zit is precies hetzelfde als wat u bij de reguliere computerwinkels koopt. verder is de bouw van dit soort printers een stuk degelijker als de inktjetprinters.


 


als u oppervlakkig naar de variabele kosten van lasertoners kijkt, schrikt u misschien in het begin. ook hier geldt, net als bij inktcartridges, dat compatible lasertoners een stuk voordeliger zijn als originele lasertoners. maar het aantal afdrukken dat u uit één lasertoner haalt is vele malen groter als wat u uit een inktcartridge haalt. ze lijken misschien duur maar als u het terugrekent naar de prijs per bijvoorbeeld 10 afdrukken dan ziet u dat u vele malen voordeliger uit bent als bij inktcartridges.


 


tot slot de fabel over de kwaliteit van fotoafdrukken. die zou bij laserprinters slechter zijn als bij foto-inktjetprinters. mijn ervaring van jaren is dat, zeker bij huis-tuin-en-keukengebruik, waarvoor toch de meeste printjes bestemd zijn, dit 100% meevalt. zeker als u het wat duurdere fotopapier voor laserprinters gebruikt valt die kwaliteit alleszins mee. realiseert u zich dat als u bijvoorbeeld fotoboeken besteld dat deze ook allemaal vervaardigd zijn met laserprinters. daarbij let bijna niemand op de kwaliteit en betaald men er grof geld voor.