Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 13-10-2017 20:19:23
Voeding & Gezondheid

Ervaring met pijn s i gewricht

Met enige regelmaat last gehad van pijn in mijn si-gewricht. een ervaringsdeskundige dus.

probeer eerst de pijn te stillen met eeen relatief onschuldige pijnstiller zoals paracetamol 1000 mg. ibuprofen kunt u als iets sterker middel ook proberen, maar sommigen reageren iets minder goed op deze pijnstiller. helpen deze pijnstillers te weinig tegen de hevige pijn, ga dan over op een sterker middel waarbij u de keuze kunt maken tussen naproxen of diclofenac. de een reageert beter op het ene medicijn als op het anderen, of andersom. sommige drogisterijmiddelen zijn afgeleiden daarvan. maar let bij de twee laatstgenoemde middelen goed op, want ze zijn minder onschuldig als velen denken. ik zeg wel eens, als je te veel van deze medicijnen inneemt brandt het gaatjes in de maag, en dat wilt u natuurlijk ook niet. deze middelen altijd innemen met ander voedsel of bij een maaltijd. eventueel kunt u aanvullend tijdens het gebruik van deze middelen een maagtablet als omazeprol innemen. er zijn ook medicijnen die diclofenac combineren met een maagbeschermingstablet. informeer hiervoor bij uw huisarts.

tja, en dan de fysiotherapie. een van de dingen waar je het eerst aan denkt en wat voor de fysiotherapeut graag zelf voorschrijft. lukt het u om in beweging te blijven dan gaat de ontsteking in het si-gewricht meestal vanzelf over. maar uw fysiotherapeut denkt daar natuurlijk anders over. die ziet zijn kassa ook graag rinkelen. kunt u de verleiding van een fysiotherapeut niet weerstaan, kies dan voor slechts enkele behandelingen. let zelf goed op. sommige fysiotherapeuten behandelen, behandelen nogmaals en behandelen voor alle zekerheid nog een keer. mijn ervaring is dat veel van die laatste behandelingen voor de patient volstrekt overbodig zijn en alleen goed zijn voor de kas van de fysiotherapeut. ook al betaald uw aanvullende zorgverzekering het, vraagt u zichzelf af of al die extra  behandelingen wel echt nodig zijn voor u. de gezondheidszorg is al duur genoeg, daarbij hebben we allemaal een verantwoordelijkheid. als u dus vindt dat de behandelingen fysiotherapie voor u niet meer nodig zijn, u kent uw eigen lichaam het best, durf dan ook gerust "nu stoppen we ermee" tegen uw fysiotherapeut te zeggen.