Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 14-10-2017 13:05:13
Geldzaken & Recht

Gebreken na eindinspectie huurwoning

Hallo robert vd bosch , 


contracten van op of ná 1 augustus 2003



de bewijslast is voor deze contracten omgekeerd. bij oplevering zonder opnamestaat, mag de u de woning opleveren zoals deze is. als de verhuurder het hier niet mee eens is, dan moet de verhuurder bewijzen dat de woning in betere staat was bij het begin van het contract.
bij oplevering met opnamestaat, moet u de woning opleveren zoals beschreven op de opnamestaat. zaken die door normaal gebruik en slijtage zijn verouderd of stuk zijn gegaan hoeft u niet te repareren. als u het achteraf niet eens bent met de opnamestaat dan moet u zelf bewijzen dat de woning slechter was dan vermeld in de opnamestaat.


opleveringsprocedure

als u bepaalde zaken moet herstellen dan moet de verhuurder wel een zorgvuldige procedure in acht nemen. u moet de kans krijgen om de gebreken zelf te verhelpen. daarom moet de verhuurder zowel een voorinspectie als een eindinspectie houden.
bij de voorinspectie moet de verhuurder duidelijk aangeven welke zaken u nog moet herstellen en ook per onderdeel aangeven welke kosten u moet betalen als u dit niet doet. tussen de voorinspectie en de eindinspectie moet u de kans krijgen om de gebreken zelf op te lossen. er is geen vaste regel over wat een redelijke termijn is, maar normaal gesproken is dit 1 á 2 weken. 

voor verdere informatie , klik op de rode regels .

http://www.huurders.info/beeindiging-huurcontract/oplevering-woning/" target="_blank">http://www.huurders.info/beeindiging-huurcontract/oplevering-woning/ 

lees hier de link van @panter22 ( juridisch loket ) 

https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/huurwoning/huuropzegging