Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 15-10-2017 11:08:38
Auto & Vervoer

2e hands auto gekocht, na 4 weken pech. 1500 euro aan reperaties gevonden.

Offtopic, wat me in dit soort garantievragen wel opvalt is dat de garage die een second opinion doet met een waslijst aan mankementen komt en gigantische reparatiebedragen hanteerd. het lijkt er m.i. op dat de garage van een 17 jaar oude auto een nieuwe wil maken en onderdelen die tijdens de apk nog aan de norm voldeden door geheel nieuwe onderdelen te vervangen en roepen dat de auto nooit apk goedgekeurt had mogen worden is verworden tot een verdienmodel.
ontopic, net zoals u gaat de verkoper er van uit dat een auto voorzien van een recente apk veilig is om mee te rijden en gaat de auto niet onderzoeken want dat is de verkoper niet verplicht. u heeft 4 weken met de auto gereden en todat de tank lekte geen problemen met de auto ondervonden dus was de koppakking tentijde van de aanschaf nog niet lek maar is gaan lekken na oververhitting van de motor door de ontstane koelvloeistof lekkage. u kon niet weten dat de lekkage op zou treden maar de verkoper kon dat ook niet weten want tentijde van de aanschaf was het koelsysteem nog in orde. edoch ik zie wel mogelijkheden om tot een soort van coulance te komen maar dan dient de verkoper wel mee te werken dus neem nogmaals contact met de verkoper op en ga in gesprek.