Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marco van gent - 17-10-2017 10:05:45
Huishouden & Energie

Wat zijn je ervaringen met zonneplan die zonnepanelen plaatst?

Ik heb ze inmiddels ruim een jaar geleden laten plaatsen. de eerst geinstalleerde omvormer bleek vanzelf uit te schakelen als de zon fel ging schijnen. ik kwam hier achter omdat ik 1x in de week op zolder thuis werk. op een mooie dag hoorde ik de omvormer regelmatig schakelen waardoor ik even ging kijken wat er aan de hand was. op het moment dat er geen enkele wolk te zien was, schakelde de omrvormer uit en startte opnieuw op. na de service desk van zonneplan gebeld te hebben, kreeg ik de melding dat dit een bekend probleem was en een serie/productie fout.
ik vroeg mij af waarom zonneplan foutieve apparatuur ophangt en hoe ze dachten de nazorg te gaan plegen. hierop kreeg ik geen duidelijk antwoord.
inmiddels sprak ik kennissen in een wijk verderop. zij hadden panelen gehuurd. (ik had ze gekocht). ik verteld over mijn ervaring. wat denk je, het zelfde probleem hadden zij ook. hun installatie was veel nieuwe waaruit blijkt dat zonneplan gewoon doorgaat met foutieve omvormers.

ik vind het allemaal erg toevallig en als leek kom je er dus pas op je eindrekening achter of je setup goed werkt of niet.
tijdens mijn installatie gaf de installateur aan dat de wifi functie nog in een test fase zat en ze daarop geen support leveren.
na zelf wat te rommelen heb ik de app aan de gang gekregen. die werkt soms wel , soms niet. 

ik raad iedereen aan om de app van nle te installeren op een mobiel en de slimme meter te laten registreren. zo kan je per dag / week en maand controleren of je installatie nog werkt.