Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 17-10-2017 16:46:50
Geldzaken & Recht

Is eigenaar verantwoordelijk voor schade aan verhuurd pand?


bron: www.rechtsbijstandverzekering.com





in beginsel gaat men er vanuit dat iedereen zijn of haar eigen schade draagt. wanneer je bijvoorbeeld schade lijdt aan eigen bezittingen, dan wordt je geacht zelf de rekening te betalen en voor eventuele reparatie of vervanging te zorgen.


veroorzaker aansprakelijk stellen

in de wet is echter opgenomen dat het in veel gevallen niet redelijk (billijk) zou zijn als schade veroorzaakt door derden, voor rekening zou komen van diegene die de schade lijdt (de benadeelde).


wanneer aantoonbaar is dat bepaalde schade is veroorzaakt door een ander, dan kan diegene die de schade lijdt de veroorzaker aansprakelijk stellen. wanneer de benadeelde in het gelijk wordt gesteld, al dan niet door tussenkomst van een rechter, dan kan de schade verhaald worden op de veroorzaker. de veroorzaker van de schade betaalt dan een schadevergoeding


zelf aansprakelijk

in het geval de benadeelde niemand aansprakelijk kan stellen, bijvoorbeeld omdat hij of zij zelf verantwoordelijk is voor de schade is of omdat niet aangetoond kan worden dat de vermoedelijke veroorzaker daadwerkelijk aansprakelijk is, dan zal de rekening zelf betaald moeten worden.

lees ook de tip van @aurora1 over aangifte i.v.m. mogelijke vervolgacties..