Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miraltje - 17-10-2017 23:24:56
Auto & Vervoer

Private lease

Wat is is het probleem van de bkr registratie, iedereen die een lening/ telefoon abbonement/creditkaart of hypotheek heeft staat geregistreert.

indien altijd netjes aan de betaal termijnen is voldaan is een bkr registratie niet erg, behalve als er achterstanden zijn dan kan het wel een probleem worden bij toekomstige finacieringen.

het enige waar de huidige bkr registratie nadelig voor kan zijn is dat er minder geleent kan worden voor een hypotheek omdat je al een betalingsverplichting hebt in de vorm van private lease.

indien er optijd betaald wordt, dan heeft u een positieve registratie bij het bkr, en zal het geen probleem zijn om een hyptheek te krijgen

dit staat op de site van bkr:
als u een lening afsluit, is de kredietverstrekker verplicht om dit aan ons door te geven. u staat dan in het centraal krediet informatiesysteem (cki).

dit is in de volgende gevallen een positieve registratie: 



u heeft een kredietlimiet op uw rekening. dit betekent dat u kunt roodstaan. 
u heeft een https://www.bkr.nl/veelgestelde-vragen/wanneer-wordt-mijn-creditcard-geregistreerd/" target="_top">creditcard.
u heeft een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. 
u maakt gebruik van een uitgestelde betaling (‘koop nu, betaal later’). door altijd op tijd te betalen, zorgt u ervoor dat de registratie positief blijft.
u maakt gebruik van een private lease-regeling.

betaalt u altijd op tijd, dan zorgt u ervoor dat de registratie positief blijft.