Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 19-10-2017 15:49:48
Huishouden & Energie

Kleurverschil keraliet panelen en buitenverf

naarmate het contrastverschil met de ondergrond toeneemt, omdat lakverf altijd enigszins doorschijnend is, neemt het kleurverschil zoals u dat ziet ook iets toe. hoe meer de kleur van de ondergrond lijkt op de bedoelde kleur zal deze voor het gezicht ook steeds meer overeenkomen. dit is één van de redenen dat het advies vaak luidt om twee dunne lagen van dezelfde kleur over elkaar heen te verven, als één dikke laag op te zetten.


 


als u nog een afvalstukje van de keraliet over heeft dan kunt u daarmee eens een bouwmarkt bezoeken die zelf de kleurverven aanmaakt. uit vele honderden, zo niet duizenden, kleuren en kleurtinten kunt u dan zelf de keuze maken voor de kleur die (zo goed als) exact overeen komt met de kleur van het keraliet. omdat er nu al een kleur geverfd is die op de kleur van het keraliet lijkt, vergroot dit de kans dat de kleur die u straks na het verven ziet (vrijwel) exact overeenkomt met die van het keraliet.