Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 23-10-2017 15:37:27
Geldzaken & Recht

Geen zorgtoeslag omdat mijn kind jonger dan 18 jaar bij mij woont

informatie van de belastingdienst (toeslagen). misschien staat hier uit antwoord bij:


 


als iemand bij de gemeente op hetzelfde adres staat ingeschreven als uzelf, is deze persoon misschien uw fiscale partner.


voorwaarden fiscaal partnerschap


u bent fiscale partners met een huisgenoot als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet:



u bent allebei meerderjarig en hebt samen een notarieel samenlevingscontract afgesloten.
u hebt samen een kind.
1 van u heeft een kind van de ander erkend.
u bent bij een pensioenfonds aangemeld als pensioenpartners.
u bent samen eigenaar van een eigen woning waarin u allebei woont.
u bent allebei meerderjarig en op uw adres staat ook een minderjarig kind van 1 van u beiden ingeschreven (samengesteld gezin).
geldt deze situatie voor u? maar verhuurt u een deel van uw woning aan degene met wie u op hetzelfde adres staat ingeschreven? als er sprake is van verhuur op zakelijke gronden, dan bent u geen fiscale partners. u moet dan wel een schriftelijke huurovereenkomst hebben.

u bent meerderjarig en woont met een minderjarig kind in een opvangwoning of een huis voor beschermd wonen die u kreeg door de wet maatschappelijke ondersteuning 2015. u bewoont die woning samen met een meerderjarige die volgens de gemeente ook op dat adres staat ingeschreven.
wilt u met die persoon geen fiscale partners zijn? dan moet u hiervoor samen een verzoek doen. ook moet u voldoen aan een aantal https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/relatie/fiscaal_partnerschap/iemand_op_uw_adres_ingeschreven/voorwaarden_geen_partnerschap" target="_blank">voorwaarden.

u was het jaar ervoor al fiscale partners.

let op!


woont u samen met uw eigen kind of met 1 van uw ouders? dan kunt u alleen maar fiscale partners zijn met deze persoon als u op 31 december van het jaar ervoor allebei 27 jaar of ouder was.


u kunt alleen maar fiscale partners zijn als uw huisgenoot niet ook de fiscale partner is van iemand anders.


vanaf wanneer bent u fiscale partners?


voldoet u met uw huisgenoot aan 1 van de voorwaarden voor fiscaal partnerschap? dan bent u fiscale partners vanaf het moment dat u samen op hetzelfde adres ingeschreven stond. stond u het jaar ervoor al op hetzelfde adres ingeschreven? dan ben u het hele jaar fiscale partners van elkaar.


voorbeelden


u staat vanaf 15 mei met iemand samen ingeschreven. op 1 december krijgt u met deze persoon een kind. u bent dan fiscale partners vanaf 15 mei.


u sluit op 2 februari een notarieel samenlevingscontract af. uw partner komt op 10 februari bij u inwonen en staat vanaf die datum ook op uw adres ingeschreven. u bent dan fiscale partners vanaf 10 februari.